به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد جعفر صادقی گفت: موج نخست شیوع آنفلوآنزا در کشور و خراسان رضوی از نیمه دوم آبانماه شروع شد و اکنون ابتلا به این بیماری به وضعیت عادی و معمول رسیده است.
وی افزود: احتمال شیوع موج دوم آنفلوآنزا در کشور از بهمنماه پیشبینی شده است که این موضوع بستگی به شرایط آب و هوایی و سایر عوامل دارد.
وی بدون اشاره به آماری از ابتلای به آنفلوآنزا در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بیشتر مبتلایان به آنفلواآنزا از نوع H ۳ N ۱ و H ۱ N ۱ هستند، اما امسال گونه جدیدی از آنفلوآنزا در دنیا و کشورمان همهگیری یافت که شدت و حدت بیماری را موجب شد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیش از ۱۵ نوع ویروس و میکروب عفونتهای تنفسی را موجب میشوند گفت: آنفلوآنزا یکی از عفونتهای تنفسی شایع است که مهمترین خصیصه ویروس این بیماری همهگیری آن است به طوری که ویروس آنفلوآنزا به تنهایی میتواند حدود ۱۵ درصد افراد جامعه را مبتلا کند، اما سایر ویروسهای بیماریهای تنفسی در مجموع ۲ درصد افراد جامعه را در بر میگیرند.
صادقی مهمترین تفاوت علائم آنفلوآنزا نسبت به سایر عفونتهای تنفسی را تب ناگهانی و بالا دانست و افزود: در سرماخوردگی و شبه آنفلوآنزا تب به تدریج بالا میرود، ولی در بیماری آنفلوآنزا تب بیمار به طور ناگهانی تا ۳۹ درجه نیز میرسد.
وی دوره درمان آنفلوآنزا را بین سه تا پنج روز و حداکثر یک هفته دانست و گفت: خطر مرگ و میر، بیشتر، بیماران زمینهای مانند مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی، پیوند کلیه، دیابت، کودکان و سالمندان را تهدید میکند به همین خاطر این گروه از افراد باید هرساله در مهرماه واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند.
بیماری آنفلوآنزا شناخته شدهترین عفونت حاد تنفسی به شمار میرود که بیشتر در فصل سرما شیوع مییابد و به علت همه گیری زیاد، پیشگیری و کنترل آن از اهمیت به سزایی برخوردار است.
طبق آمارهای وزارت بهداشت امسال ۵۶ نفر بر اثر ابتلای به آنفلوآنزا در کشور فوت کردهاند که همه آنها بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای تنفسی، قلبی، نقص سیستم ایمنی، سرطانی و کلیوی داشتهاند و ۱۲ تن از این تعداد شهروندان استان خراسان رضوی بوده اند.